Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ - Βασίλης ΓεροντάκοςΟ Βασίλης Γεροντάκος γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Athenaeum, μαθηματικά και αστρονομία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο. Δούλεψε στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός και συνέθεσε μουσική για διάφορες θεατρικές παραστάσεις. Έχει εκθέσει φωτογραφίες του σε ομαδικές εκθέσεις το 2008 για τα 20 χρόνια του Φωτογραφικού Κύκλου στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα και το 2010 στη Photobiennale στον Μύλο της Θεσσαλονίκης. Το 2010 πραγματοποίησε ατομική έκθεση του στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονίκης. Διδάσκει φωτογραφία στο Φωτογραφικό Εργαστήριο του Δήμου Περιστερίου.


Το πρώτο πράγμα που μου κάνει εντύπωση στις φωτογραφίες του Βασίλη Γεροντάκου είναι αυτή η αίσθηση του απίθανου ή για να το πω περιφραστικά "μα πώς είναι δυνατόν, πού το είδε;". Γιατί το στοιχείο της έκπληξης, της ανατροπής, της ιδιαίτερης σύνθεσης είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα ως φωτογράφου.
Στην έκθεση των "4 φωτογράφων του Κύκλου", υπήρξαν άνθρωποι που, βλέποντας τις φωτογραφίες του, ήταν σχεδόν βέβαιοι, ότι είχαν να κάνουν με ένα "μάστορα" του photoshop που είχε επιτύχει τις τέλειες "ενθέσεις" στα εκ των υστέρων καλοδουλεμένα κάδρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: